Åkrestrømmen er et tettsted og sentralt trafikknutepunkt beliggende i nordenden av Storsjøen hvor elvene Mistra og Nordre Rena møtes. Her møtes fylkesveiene 30 (Koppang-Tynset), 237 sørover på Storsjøens østside mot Rena og 217 østover mot Engerdal og Femunden. Navnet har sin opprinnelse fra den nederste elvestrekningen av Nordre Rena før den renner ut i Storsjøen.
Stedet har hatt størst vekst i kommunen de senere år både m.h.t. både bosetting og næringsliv. Dette skyldes i noen grad et bredt og livlig tilbud av både handels- og servicenæring, produksjonsbedrifter og foredling, men også reiselivsnæring og turisme.
Et nærområde med natur og kulturopplevelser
I nærområdet finner man flere områder regulert for fritidsboliger samt alpinanlegg og langrenntraseer, men også småbåthavn og badestrand i tilknytning til Storsjøen, ishall og friidretts- og fotballstadion, campingplass og hotell, merkede skogs- og turstier samt egen kultur- og skulpturpark. Et par kilometer sørover langs Fv237 fra Åkrestrømmen finner du kulturmiljøet Dampbåtvika; «hjemmet» til slepebåten M/S Storsjø, og ca. tre kilometer nordover Fv30 finner du flerbrukshallen Åkrestua hvor du kan oppleve lokale kulturarrangementer og konserter. Viktig er ikke minst nærheten til varierte fiskemuligheter i ikoniske Mistra, Storsjøen og Nordre Rena. Ikke å undres over at Åkrestrømmen ofte betegnes som «porten til Rendalen».
Renåfjellet er et velutviklet område regulert for fritidsbebyggelse med avkjøring fra Fv217 kun 5-6 kilometer øst fra Åkrestrømmen øverst i Misterlia. Området har vært i løpende utvikling siden 1985 – da de første hyttene sto klare. Her finner du eget alpinanlegg med 1.200 meter heis og alternative nedfarter og skistue med kafeteria/pub. Banra har fått sitt eget barnetrekk og bakke. I tilknytning til anlegget fins det milevis med meget velpreparerte langrenntraseer. Det er etablert et kunstig tjern øverst i alpinanlegget på 7 dekar – som i tillegg til å være en sommeridyll – tjener som vannforsyning for stabil snøproduksjon i alpinanlegget.
Området har et stort nettverk av merkede turstier for sommerbruk samt en rekke spennende turmål og utsiktspunkter/fotospots. Renåfjellet består av tre fjelltopper hvorav den høyeste er på 1.028 m.o.h. Her finner du Vardebua – en tømmerkoie med svartovn og sittebenker – hvor det er plass til at fire personer kan ta seg en velfortjent strekk etter turen opp.
Renåfjellet hytteområde
Renåfjellet har i dag 325 fritidsboliger godt innplassert i terrenget, men har fortsatt et tilsvarende antall tomter tilgjengelige, hvor infrastruktur med vei, vann og avløp er rimelig klart. Fremtidig utvikling vil derfor – i nært og godt samarbeid med lokale krefter og kommunale myndigheter – baseres på arealeffektive løsninger, bærekraftig utvikling og marginale inngrep i naturen.
Og dersom du vurderer hytte/hyttetomt i et fantastisk flott område, kontakt - Terje Melleberg – mobil 915 59 590 alt. Terje Vige – mobil 907 56 110.